@slobodenpecat
 • 7 likes ||
 • 0 comments ||
 • 1 minutes ago

♥️ Камен / Филмски мост во с. #Зовиќ , Мариовско ⚡️ Ова е камен, лачен мост кој ја премостува Градешка Река во непосредна близина на мариовското село Зовиќ. Се смета за едно од најубавите архитектонски зданија во мариовскиот крај, а поради тоа што овој мост го инспирирало и најпознатиот македонски режисер Милчо Манчевски, да сними дел од својот филм „Прашина“, се нарекува и Филмски мост. ⚡️На местото на сегашниот Камен мост, до 1950 година постоел дрвен мост, кој не бил многу сигурен и бил тесен. Според кажувањето на селаните, мостот се преполовил под товарот на еден локален селанец (Трајкоски Велко), кој преку мостот водел претоварена воловска кола. За среќа, во воденицата под мостот биле и воденичарите кои веднаш истрчале и ги извадиле Велко и воловите. Велко бил однесен во болницата во Битола, и покрај сериозните повреди преживеал и со одреден степен на инвалидитет доживеал и длабока старост. 🍀 На местото на стариот дрвен мост, селото решило да го изгради постојниот камен мост, со цел повторно да се обезбеди комуникацијата со другата страна на реката. Со залагање на месното население и колективите камениот мост бил изграден во 1955/6 година. Мајстор бил извесен Ѓуладин или Џуладин по потекло од село Лабуништа, струшко, кој заедно со своите работници живееле во селото додека се градел мостот и секоја куќа имала за задача одреден период да се грижи за нив. Иако целото село носело камен за да се изѕида мостот и биле донесени многу дрва и цел мост бил шелуван, истиот не бил довршен од страната на с. Зовиќ. Така, мостот останал недоѕидан подолго време, со што врз него се појавиле поголеми оштетувања, и повторно се појавила опасноста од негово рушење... 📸1 и 6 @banekoma / 📸 2 itarpejo.org, 📸 3 и 4 Wiki, 📸 5 принсткрин⚡️ Reposted • @banekoma Мостот во Зовиќ / Мариово / Македонија #rebornphoto #revoshot #инстаграмџии #Mecedonia #Mariovo #Zovik #bridge

Mukhammad Dwiky Andrian media on instagram
@dwiky_andrian469
 • 3 likes ||
 • 0 comments ||
 • 2 minutes ago

Mentari pagi menembus rimbunnya daun disertai suara alam. #jembatancangar #jembatan #bridge #wonderfulindonesia #jawatimur #batumalang #morning

Mayra Ramirez media on instagram
@mayraramirezbeautytips
 • 1 likes ||
 • 0 comments ||
 • 7 minutes ago

Un gusto compartir con cada una de estas hermosas mujeres. Gracias infinitas por la invitación 🙏🏻 La vida te brinda cada día una oportunidad depende de ti si la tomas y la aprovechas. Mujeres no es fácil emprender pero si lo es cuando nos unimos y compartimos conocimiento. #emprendeaprendiendo Instagram ☎22- 22 -568 📲322-135-74-86 📩Via mensajes Privado #InstitutodeEstilismoMayraRamirez #FormandoEstilistasProfesionales #EmprendeAprendiendo #MayraRamirez #MakeUp &Hair #MakeUp #Hair #MakeUpQueen #MasterMakeUp #Hairbesties #Maquillaje #peinado #tendencias #colorimetria #estilista #esteticista #profesional #capacitacion #desarrollo #personal #humano #makeupartist #makeupmania #makeupwork #novia #bridge #puertovallartabridge #eyeshadow #sombras #hudabeauty

INSTITUTO MAYRA RAMIREZ media on instagram
@institutomayraramirez
 • 2 likes ||
 • 0 comments ||
 • 7 minutes ago

Un gusto compartir con cada una de estas hermosas mujeres. Gracias infinitas por la invitación 🙏🏻 La vida te brinda cada día una oportunidad depende de ti si la tomas y la aprovechas. Mujeres no es fácil emprender pero si lo es cuando nos unimos y compartimos conocimiento. #emprendeaprendiendo Instagram ☎22- 22 -568 📲322-135-74-86 📩Via mensajes Privado #InstitutodeEstilismoMayraRamirez #FormandoEstilistasProfesionales #EmprendeAprendiendo #MayraRamirez #MakeUp &Hair #MakeUp #Hair #MakeUpQueen #MasterMakeUp #Hairbesties #Maquillaje #peinado #tendencias #colorimetria #estilista #esteticista #profesional #capacitacion #desarrollo #personal #humano #makeupartist #makeupmania #makeupwork #novia #bridge #puertovallartabridge #eyeshadow #sombras #hudabeauty

 media on instagram
@letty.v.allsmiles
 • 212 likes ||
 • 17 comments ||
 • 21 days ago

Summer days in I L❤VE San Francisco. . Warm Hugs, Letty.V.AllSmiles 🤗🌹🌎🕊🌲☕ . . . . Awesome Pilot: John C. ✈😎🦅☁️ #AerialShot By: #LettyVAllSmiles Captured with: @nikonusa 8/25/2019 📸: #nikonphotography #NikonNoFilter Definitely Not a #drone shot 📸✈😊 . . #travelblogger #artofvisuals #discover #adventure #explore #SanFrancisco #fog #karlthefog #fogust #ocean #fly #AerialPhotography #epic #inspire #bridge #architecture #GoldenGateNPS #airplane #realestate #wanderlust #cheers #success #summer #vacation #technology

Loading...